Det blir kaos om några månader…

Blogghuvud

Mitt i den värsta lågkunjunkturen på många år känns det skönt att kunna se tecken på att många företag börjat rusta för den kapplöpning som kommer när det vänder. April och maj månad har inneburit kontakt med ett 30-tal större företag, både inom industri- och handelssektorn, som börjat smygstarta utredningar och förstudier inför kommande investeringar.

Även om det ännu är stopp för dessa investeringar vill företagen snabbt komma igång den dag som det börjar synas positiva tecken på marknaden. Kunderna räknar med att det kommer att bli besvärande resursbrist på konsulter då flera stora konsulthus nu skär ned antalet konsulter som följd av arbetsbrist. Det finns fortfarande många stora företag som sitter med gamla system som inte uppdaterats på många år och där man snabbt rusar mot en tekniskt sett akut situation.

Pessimisten invänder givetvis med att krisen håller i sig längre tid än några månader till. Det kan så vara, men tro mig, det innebär bara en ännu större boom när det väl vänder igen. De företag som vill komma igång snabbt och förbereda de investeringar som måste genomföras gör klokt i att utnyttja den lediga kapaciteten till att utreda och planera vad som måste ske. Jag är övertygad om att 2010 kommer att bli ett intensivt år för leverantörerna och konsulterna, åtminstone för de som finns kvar…