Tidningen Arbetsliv är Sveriges största facktidning inom området arbetsmiljö. Utgivare är Prevent, en ideell förening inom arbetsmiljöområdet med Svenskt Näringsliv, LO och PTK som huvudmän.

Tidningen Arbetsliv med webbnyheter ger en bra bild av vad som händer inom arbetsmiljöområdet. Fysiska, sociala och organisatoriska arbetsmiljöfrågor, forskning, ledarskap, hälsa samt nya lagar och regler på arbetsmiljöområdet är några av de ämnen som tidningen bevakar.

Arbetslivs motto är att vara aktuell, nyttig inspirerande och vardagsnära. Genom praktiska råd och tips vill vi hjälpa läsarna att förbättra den egna arbetsmiljön. Varje nummer av papperstidningen innehåller ett antal tipsinriktade artiklar samt ett längre reportage om ett arbetsmiljörelaterat ämne. På webben finns de senaste nyheterna inom arbetsmiljöområdet.

Tidningens främsta målgrupper är skyddsombud/arbetsmiljöombud, chefer, personalansvariga, arbetsmiljöhandläggare, arbetsmiljöingenjörer, företagshälsovård och arbetsmiljökonsulter.